Naszą dumą są czeskie piwa beczkowe. Czeski chmiel, unikalna woda oraz tradycyjna technologia produkcji sprawiają, że czeskie piwa uważane są za najlepsze na świecie.
W procesie toczenia piwa postępujemy zgodnie z Kodeksem Czeskiego Związku Browarów i Słodowni (ČSPS) "Dbałość o piwo w gastronomii":
Tłoczymy piwo mieszanką gazów N2 i CO2 Azot ze względu na swoje właściwości jest najbardziej odpowiednim gazem do wypychania piwa z beczki. Nie utlenia piwa, nie przesyca, nie powoduje skażeń mikrobiologicznych.
Piwo czepujemy (nalewamy) w klasyczny czeski sposób - na 3 takty Dzięki takiej metodzie serwowania piwa piana ma gęstość śmietany, jest biała, a po napiciu się piwa powinna lepić się do szkła. Przy nalewaniu (czepowaniu) wymagane jest pozostawienie w kuflu odpowiedniego miejsca na pianę, z reguły 3 cm.
Piwo serwujemy w firmowych kuflach w temperaturze 6 – 8°C Niezbyt niska temperatura serwowania wpływa na podkreślenie specyfiki czeskiego piwa.
Czas ekspozycji piwa – do 3 dni. W dłuższym czasie może dojść do obniżenia zawartości CO2 w piwie.

zapraszamy
- poniedziałek11:30 - 23:00
- wtorek11:30 - 23:00
- środa11:30 - 23:00
- czwartek11:30 - 23:00
- piątek11:30 - 01:00
- sobota11:30 - 01:00
- niedziela11:00 - 21:00

-
KRUŠOVICE
-
BERNARD
.
-
STAROPRAMEN
-
Pilsner Urquell
-
Budweiser
.
-
HOLBA
.